The Driver Era: Eufòria i devoció total

The Driver Era, la banda formada pels germans Lynch, torna a encendre la sala Razzmatazz de Barcelona dos anys després amb el seu X GIRLFRIEND Tour.
Hidden Track Banner Movil

PUBLICIDAD

The Driver Era és el terme “fenomen fan” en la màxima expressió. Un tipus d’adoració que es respirava just en entrar a la sala Razzmatazz. El públic, majoritàriament adolescent i ataviat amb els reglamentaris barrets de cowboy, havia estat esperant hores i hores de cua (suportant fins i tot una pluja torrencial) per poder estar el més a prop possible dels germans Lynch.

Com s’explica aquesta devoció desmesurada? Un cop més, la clau és la nostàlgia. Ross y Rocky van crear la banda The Driver Era el 2018 després d’acabar amb R5, on també hi eren els seus altres germans i un amic de la família. R5 es va fer famosa entre els més joves gràcies a l’èxit de la sèrie de Disney Channel Austin & Ally, amb Ross Lynch com a protagonista. Després d’això, l’artista polifacètic també va participar en la pel·lícula Teen Beach Movie i la sèrie de Netflix Chilling Adventures of Sabrina. Avui dia, Ross continua sent una icona de la infància de milers de persones i un dels punts forts de The Driver Era.

Però l’energia no es va reservar només per a ells. Abans anaven les bandes Your Favorite Color i Almost Monday. Els segons, un trio d’indie pop estatunidenc amb un so pop addictiu que irradia energia positiva, van saber com escalfar l’ambient amb una potent presència escènica i oferint una actuació vibrant que per moments esborrava la línia entre teloners i artistes principals.

Deliri col·lectiu

 

Rebuts amb crits ensordidors (mal dia per deixar-se els taps a casa), The Driver Era pujaven a l’escenari per començar sense embuts amb la traca de hits enganxosos com el més recent You Keep Me Up At Night, l’essencial Rumors o Get Off My Phone, que detalla el dolor de fer scrolling per les xarxes socials després d’una ruptura. L’estrella de la nit, Ross Lynch, apareixia com un autèntic rockstar, amb una jaqueta de cuir, ulleres de sol i una actitud xulesca i encantadora amb què jugaria durant tota la nit.

Enmig d’un mar de mòbils que captaven cada instant del concert, sonaven temes del Summer Mixtape (2022) com Back To You, Fantasy o Malibu, transportant-nos breument a l’estiu per darrer cop. Tampoc hi van faltar les enèrgiques Nobody Knows, Heaven Angel o Preacher Man, el primer senzill de la banda, ni una versió funky de la icònica Say My Name de Destiny’s Child. Rocky, més reservat que el seu germà, va captar l’atenció de tots quan el públic va corejar el seu nom minuts abans d’interpretar Low, una cançó escrita i cantada per ell mateix.

Descamisant-se per capes, com ja és tradició en cada concert, Ross feia embogir la sala amb cada mínim moviment. Va ser difícil aconseguir el silenci total durant Heart of Mine, que la banda va interpretar a capella, regalant-nos un dels moments més especials de la nit. Com era d’esperar, el concert va culminar amb tots els honors en On My Own, la més sol·licitada pels fans, i la eufòria final amb A Kiss.

Un directe simple però eficaç, ple de temes pop rock enganxosos i amb un Ross Lynch que utilitza magistralment el seu carisma per guanyar-se a qui sigui. En conjunt, una fórmula que funciona molt bé i que gràcies a la construcció d’una base de fans sòlida continuarà funcionant durant molts anys. Però arribats a aquest punt potser és un bon moment per arriscar, explorar nous horitzons musicals i sortir una mica de la zona de confort on es troba The Driver Era.

Almost Monday © Judit Trota
Almost Monday | © Judit Trota
Almost Monday © Judit Trota
Almost Monday | © Judit Trota
The Driver Era © Judit Trota
The Driver Era | © Judit Trota
The Driver Era © Judit Trota
The Driver Era | © Judit Trota
The Driver Era © Judit Trota
Rocky Lynch, The Driver Era | © Judit Trota
The Driver Era © Judit Trota
Ross Lynch, The Driver Era | © Judit Trota
The Driver Era © Judit Trota
The Driver Era | © Judit Trota
The Driver Era © Judit Trota
The Driver Era | © Judit Trota
The Driver Era © Judit Trota
The Driver Era | © Judit Trota
The Driver Era © Judit Trota
The Driver Era | © Judit Trota

Autores d'aquest article

Picture of Judit Trota

Judit Trota

Fotògrafa i publicista. Visc a l'Eixample però m'agradaria tornar a Gràcia. De truita de patates amb ceba, pizza sense pinya i de cacaolat calent.

20 años de Kasba Music

PUBLICIDAD

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUBSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUBSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

SUBSCRIPCIÓ BONO JOVEN
+ WELCOME PACK

pagament únic de 60€

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

Nacho Vegas. Paral·lel 62. Foto © Òscar García

Nacho Vegas: Balada del crooner concienciado

Nacho Vegas presentó su último y gran disco ‘Mundos inmóviles derrumbándose’, en pleno proceso de metamorfosis; de cantautor a crooner con conciencia social. Acompañado de un gran grupo de músicos, protagonizó un recital con algunos claroscuros, pero que ofreció momentos excelsos.

Gilberto Gil. Foto Dani Alvarez

Gilberto Gil: El sabio de Bahia

Gilberto Gil interpretó, acompañado de los suyos, los temas de su último trabajo ‘OK OK OK’ (Geléia Geral, 2018) junto con una selección de sus clásicos que ya forman parte de la vida y la historia de Brasil.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat