Lil Yachty: La coexistència de dos mons diferents

El raper estatunidenc Lil Yachty va portar el seu ‘The Field Trip Tour’ a la sala Razzmatazz de Barcelona, unint la seva recent etapa de rock psicodèlic amb la més reconeguda faceta de bubblegum trap.
20 años de Kasba Music

PUBLICIDAD

Poca gent en sentir el nom de Lil Yachty s’esperaria el concert que va muntar divendres passat a la sala Razzmatazz de Barcelona. I és que si no el coneixes i no ets gaire fan de l’estil de música trap, pot resultar fàcil caure en prejudicis, però Lil Yachty és un artista camaleònic capaç de sorprendre’t.

Els seus inicis es remunten a finals de la dècada del 2010, quan va començar a guanyar fama amb les seves cançons enganxoses i la seva personalitat divertida. Els seus primers èxits com 1 Night es van fer virals i va col·laborar amb artistes populars com D.R.A.M. i Kyle. Malgrat alguns dubtes sobre les seves habilitats per rapejar, va continuar publicant música i perfeccionant la seva tècnica.

L’èxit del 2022 amb Poland va demostrar el seu potencial per a un retorn, però l’artista va decidir fer un gir de 180 graus i expandir els seus horitzons publicant Let’s Start Here., un disc que inesperadament es va convertir en un dels meus preferits de l’any. La introducció del rock psicodèlic a la seva obra va ser aclamada per la crítica i va suposar un abans i un després a la carrera de l’artista. Un disc amb el que Yachty pretenia ser pres seriosament com artista i demostrar que és molt més que un one hit wonder. Amb clares influències de Pink Floyd, Jimi Hendrix i Fleetwood Mac, Let’s Start Here. va ser el renaixement de Lil Yachty.

És possible muntar un bon espectacle combinant dues propostes musicals tan dispars i aconseguir cohesionar un públic divers a través d’elles? Divendres ho vam poder comprovar de primera mà.

Un viatge al·lucinogen

 

El set es va dividir en tres parts: començant pel rock relaxat, seguint amb una mitja part de hip-hop/trap i una traca final de rock psicodèlic. Si no va arribar al sold out, l’estava fregant. Es notava que la gent venia amb ganes d’aquest concert, que al principi estava previst pel mes de novembre però es va acabar ajornant. Podies palpar l’energia a l’ambient.

Les protagonistes indiscutibles de la nit van ser les músiques que el raper d’Atlanta va decidir portar al tour per donar vida a aquest darrer àlbum. Una magnífica banda composta per la baixista Téja Veal, la bateria Monica Carter, la guitarrista Quenequia Graves, la teclista Kennedy Avery Smith i les dues vocalistes Lea Grace Swinson i Romana R. Sainti.

L’elecció d’una banda formada íntegrament per dones va ser idea de Yachty: “La meva vida està envoltada de dones. Sento que són l’aspecte més important d’aquest món i que no reben prou reconeixement, especialment les dones negres. Així que aquesta era la meva intenció darrere d’això. Només volia demostrar que les dones poden ser igual de bones que els homes”, va explicar en una entrevista l’estiu passat.

El show va començar directament amb drive ME crazy!, el tema més viralitzat del nou disc, amb el que Ro.Sa ens va deixar bocabadats amb el seu domini vocal i amb el que posteriorment Yachty va fer la seva gran entrada. Les primeres cançons van incloure the ride-, pRETTy, The Alchemist o la més íntima sAy sOMETHINg, les quals van mostrar una faceta de Yachty que no havíem vist mai. Una en què la seva veu modulada per l’autotune aconseguia lluir-se i despertar certa emoció, acompanyada de la impressionant instrumentació de la banda. Els llums de colors, fum i imatges psicodèliques projectades de fons donaven total sentit a aquest The Field Trip Tour més trippy que mai. El primer acte el van tancar les noies de la banda interpretant un cover d’In The Air Tonight de Phil Collins.

Lil Yachty va tornar a l’escenari per a la segona part, i de seguida vaig agrair no haver-me quedat a la pista. Des de dalt es va poder apreciar perfectament al públic convertir-se en una marea humana, obrint pogo rere pogo mentre sonaven temes com Slide, Split/Whole Time, i Yacht Club. Abans d’interpretar aquest últim, Yachty va demanar un minut de silenci per Juice WRLD, el raper de Chicago que va morir l’any 2019 a causa d’una sobredosi.

A la part final vam tornar a la psicodèlia amb els temes més llargs i caòtics del disc, començant per IVE OFFICIALLY LOST ViSiON!!!! i la interpretació magistral de Lea Grace. Seguidament de THE zone~ i WE SAW THE SUN!, el concert acabava amb la rhapsodiana the BLACK seminole., con un solo de guitarra capaç de deixar-te transposat.

Lil Yachty és un clar exemple d’evolució com a artista i sap com oferir un show sòlid de principi a fi. No sabem com continuarà, però si en la següent etapa decideix anar per un altre camí i arriscar-se un cop més, sé que li tornarà a sortir bé.

Lil Yachty © Victor Parreño
Lil Yachty | © Víctor Parreño
Lil Yachty © Victor Parreño
Lil Yachty | © Víctor Parreño
Lil Yachty © Victor Parreño
Lil Yachty | © Víctor Parreño
Lil Yachty © Victor Parreño
Lil Yachty | © Víctor Parreño
Lil Yachty © Victor Parreño
Lil Yachty | © Víctor Parreño
Lil Yachty © Victor Parreño
Lil Yachty | © Víctor Parreño
Lil Yachty © Victor Parreño
Lil Yachty | © Víctor Parreño
Lil Yachty © Victor Parreño
Lil Yachty | © Víctor Parreño
Lil Yachty © Victor Parreño
Lil Yachty | © Víctor Parreño

Autors d'aquest article

Picture of Víctor Parreño

Víctor Parreño

Me levanto, bebo café, trabajo haciendo fotos (en eventos corporativos, de producto... depende del día), me echo una siesta, trabajo haciendo fotos (en conciertos, en festivales... depende de la noche), duermo. Repeat. Me gustan los loops.

Hidden Track Banner Movil

PUBLICIDAD

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUBSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUBSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

SUBSCRIPCIÓ BONO JOVEN
+ WELCOME PACK

pagament únic de 60€

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

The Psychedelic Furs © Sergi Moro DESTACADA

The Psychedelic Furs: New wave renacida

Pieza fundamental de la llamada new wave, The Psychedelic Furs, banda londinense creada en 1977, sigue a todo ritmo. Los hermanos Butler (Richard y Tim) continúan, con renovados componentes, mostrando el poderío de su legado. Estuvimos en el Razzmatazz 2 para dar certeza de ello.

Concierto de Young Gun Silver Fox en Barcelona. Foto © Marina Tomàs

Young Gun Silver Fox: La sencillez de lo sublime

Young Gun Silver Fox visitaron por primera vez Barcelona, de la mano de Caprichos de Apolo, acompañados de su nuevo álbum ‘Ticket to Shangri-la’. Concierto anhelado por los amantes de los sonidos californianos de los 70.

Concierto de Los Planetas en Nits del Fòrum. Conciertos Barcelona. Foto © Miguel López Mallach

Los Planetas: Cuerda para rato

La banda granadina, Los Planetas, se autohomenajea en les Nits del Fòrum de Barcelona con un concierto plagado de grandes éxitos a la vez que anuncia nuevo disco, Las Canciones del agua

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat