Moments top dels Grammy 2022
WOW. Serà difícil, però intentarem resumir tot el que va succeir durant els Grammy 2022. Venim a destacar els moments més top de la gala, per si encara hi ha algun despistat. Ens encanten les coses randoms –i probablement a vosaltres també–, així que no podem evitar comentar el moment en què Bruno Mars es va encendre un cigarret a l’escenari, o quan Doja Cat va arribar tard per recollir el premi a millor interpretació de grup i mentre es col·locava el vestit i va confessar: ”I have never taken such a fast piss” Ens declarem fans.
Passem a parlar dels guanyadors de la gala. Olivia Rodrigo es va endur tres premis: ‘Millor artista nou’, ‘Millor intèrpret pop’ i ‘Millor disc pop’, per Sour. Un altre dels grans protagonistes va ser Joan Batiste, que encara que optava a onze premis, va recollir-ne cinc –gairebé no li cabien a les mans–. Entre ells, el Grammy a ‘Millor disc de l’any’ per We Are. Els que tampoc es van quedar enrere van ser els Silk Sonic, duo format per Bruno Mars i Anderson Paak, que es van endur quatre trofeus. A causa de la mort del bateria Taylor Hawkins, els Foo Fighters no van acudir a la gala, però van guanyar els premis a ‘Millor àlbum de rock’, ‘Millor actuació de rock’ i ‘Millor cançó de rock’, per Waiting on a War.
Concerts mestizaos: la màgia de la fusió
Els Concerts Mestizaos són l’oportunitat perfecta per viatjar per les diferents músiques del món sense la necessitat de sortir de Barcelona. Aquesta primavera, gràcies al cicle de música d’arrel i de fusió organitzat pel segell Rootsound Music, podrem gaudir, a la nostra ciutat, d’estils musicals com la cúmbia, l’ska, la samba, el reggae, l’afro, la psicodelia o el punk. Entre el 23 d’abril i el 17 de maig, passaran per La Nau i la Sala Apolo múltiples referents internacionals, entre els quals destaca el nom de Che Sudaka amb la seva gira ’20 años sin fronteras’. Tindrem l’ocasió de sentir també a The Skatalites, pioners d’un estil musical com l’ska, i també a la sensació brasilera Francisco, El Hombre. Estava previst que el cicle comencés amb La Yegros, a qui anomenem reina de la Nu-Cúmbia, però s’ha hagut de cancel·lar. Finalment, gaudirem també de la música i de la festa de dues llegendes del mestissatge barceloní: Discípulos de Otilia i Costo Rico. A què espereu per descobrir la màgia de la fusió?

Uns diuen adéu, altres tornen
Després de mig segle de carrera, Phill Collins, als seus 71 anys, ha dit un adéu definitiu als escenaris per culpa d’un deteriorament de la seva salut. Els problemes d’esquena que pateix li dificulten tocar el piano i la guitarra. De fet, en els últims concerts ha sigut el seu fill, Nic Collins, el que ha agafat les baquetes, mentre el pare cantava assegut amb un bastó a la mà. L’acomiadament ha sigut a l’últim concert de Génesis, mentre feien la gira ‘The Last Domino’ i oferien el seu últim espectacle l’ O2 Arena de Londres. Tot i això, el seu sentit de l’humor continua igual que sempre. Mentre deia unes últimes paraules a un públic entregat, bromejava dient que després d’aquesta nit haurien de buscar una feina de veritat.
Una mítica banda diu adéu, però tenim nou material d’una altra. Els Sex Pistols llançaran un nou recopilatori anomenat The Original Recordings. Es tracta de 20 gravacions originals d’entre 1976 i 1978, entre les que estan cançons mítiques com God Save the Queen, Never mind the bollocks y Anarchy in the UK. El llançament coincideix amb l’estrena de la minisèrie sobre la banda, Pistol. Està escrita per Craig Pearce i Dirigida per Danny Boyle ( Trainspotting, Slumdog Millionaire) I basada en les memòries del guitarrista Steve Jones: Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol.
Aniversari del Gran Teatre del Liceu
Fa 175 anys va inaugurar-se el que és actualment el teatre en actiu més antic i prestigiós de Barcelona. Per a celebrar aquesta fita, el Liceu va organitzar el passat dilluns 4 d’abril un concert en què van sonar les tres obres més representades al llarg de la seva història: Macbeth, Turandot i Lucia di Lammermoor. La gala va reunir a sublims figures de l’òpera internacional, com les sopranos Sondra Radvanovsky i Lisette Oropesa, però va estar també marcada per l’absència de la superestrella rusa Anna Netrebko, amb qui pretenien comptar inicialment, però van substituir arran de la guerra d’Ucraïna. L’acte va tenir els seus moments estel·lars, malgrat els canvis en els rols i en la programació. Un dels pics va ser el moment en què, mentre el tenor estatunidenc Michael Fabiano cantava Nessun dorma de Turandot, va alçar-se la pantalla i van aparèixer els treballadors del Liceu aplaudint al públic.
Se vienen cositas…
- Marlena – Fecha de curiosidad: Després de l’èxit de Me sabe mal, Marlena torna per presentar Fecha de curiosidad, una cançó pop-rock amb un aire molt fresc i la veu caracterísrica d’Ana Legazpi.
- Selma Bruna – Sacerdotes y diamantes: és el primer avançament del disc debut Dorsal produït per Pedro Campos. Aquest primer tast és un tema crític sobre l’excés i la desigualtat a causa d’una absència de justícia humana.
- Tour Backstreet Boys: Ei! Aquesta és una notícia top per a tots aquells criats als anys 90. La icònica banda ha anunciat que aterrarà al Palau Sant Jordi el 6 d’octubre.
- Festival Mostra: Setmana Santa està a punt d’arribar, i si encara no tens cap cosa a fer no et preocupis. A Barcelona tindrà lloc la primera edició de Mostra, al Castell de Monjuïc i el Hangar de Poblenou. 25 artistes de música electrònica, tant locals com internacionals, oferiran, entre el dijous 14 i diumenge 17, més de 35 hores de música en directe.
- SPXXN P – Kebab i sushi: divendres surt la nova cançó del cantant de Sant Cugat amb Scotty DK a la producció, que és l’últim avançament del seu nou àlbum, Demà el món s’acaba, que podrem escoltar el pròxim 22.
Autores de este artículo
