Vienna: La història de la quotidianitat

Vienna publica el seu nou àlbum “Tot allò que una vesprada morí amb les bicicletes”. El duet parla del camí que els ha fet arribar a on estan, desde el seu primer single “Tourmalet” fins una “pandegira” l’any passat.
Banner MOVES Horizontal

PUBLICIDAD

A vegades el millor és parar-se en sec i escoltar. Per això de tant en tant demanem als músics que s’expressin i que ens expliquin la seva història per ells mateixos. Sense guió, sense preguntes. Simplement els donem espai i ells parlen. Aquesta vegada és Vienna, que ens parlen de com el seu camí va començar escribint “Pregària” en un mòbil. Fins a publicar el seu ùltim àlbum, Tot allò que una vesprada morí amb les bicicletes (LCM records).

Quan al 2019 (Arturo) vaig escriure una cançó sense més intenció de reflectir una història que m’hi havia ocorregut. Per a res m’esperava que això poguera dur-nos, a mi i a Pau, a confeccionar tot un univers basat en la realitat més quotidiana. Més a tocar de mà, un univers que ens va espentar a fixar-nos i estimar els rituals més pròxims de la nostra cultura. Casualment, la primera cançó que va nàixer i a què faig referència adés, es va compondre un divendres sant, un dels dos dies de l’any en què el senyor és mort. Això, encara no ho sabíem, ens ajudaria a endinsar-nos amb més força en l’orde dels rituals, de les cerimònies, encara que nosaltres ho portàrem a un terreny més actual, el que ens pertany transmetre com a jóvens del segle XXI.

Pregària fou el germen d’una cosa que encara no n’érem conscients. És clar, alguna cosa hi havia i nosaltres ens esforçàvem per traure-la a la llum de la manera més pura i honesta que podíem. Això va ser a l’abril. A les darreries de setembre d’aquell mateix any, teníem un EP a sota del braç –com aquell que diu- i ens enfrontàvem a la, particularment, crua realitat del mercat musical, cosa per a la qual no hi havíem estat preparats.

Però ens en vam sortir, amb millor o pitjor resultat, és clar. El novembre traiem el primer single, Tourmalet, com vam poder i amb molta il·lusió, sense cap ajut més que els consells d’uns –estimadíssims- amics i la nostra intuïció. Per a quan vam voler traure el segon single, Pregària, el gener de 2020, ja comptàvem amb un equip meravellós, la família de La Cúpula records. En febrer, traiem el disc, Hem trobat un pis per a llogar, fem els nostres tres primers concerts a València, Gandia i Monòver i, com si el destí fora una cosa realment verdadera, arribà la pandèmia.

Com a grup, va suposar una frenada en sec en el sentit dels directes.

Com a grup, va suposar una frenada en sec en el sentit dels directes. En canvi, a nivell personal de composició, vaig acabar de compondre –ja ho tenia avançat- el que serà el nostre primer treball de llarga durada. Què vam fer, doncs, quan vam poder tornar a eixir al carrer? Gravar, gravar i gravar. El juny presentàvem el primer avançament del nou disc, Per uns quants dòlars de més; el setembre el segon: Alacant o el pop d’aquí; i el novembre el tercer: No és tant això.

Aquesta és la nostra curta història que, amb alguna que altra dificultat, ens va portar a presentar Hem trobat un pis per a llogar en un munt de llocs del País Valencià, a fer una “pandegira” i vam agafar aire per al que vindrà que no és poc: el nostre primer LP, Tot allò que una vesprada morí amb les bicicletes. Encara se’m fa estrany quan em recorde segut al llit, gravant amb el mòbil Pregària –que encara no tenia ni nom- per a passar-los-la a Pau i a Pepe, un amic, perquè em digueren si estava bé. I, ara, mira.

Vienna - QN

Autor de este artículo

Banner MOVES Horizontal

PUBLICIDAD

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUBSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUBSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

SUBSCRIPCIÓ BONO JOVEN
+ WELCOME PACK

pagament únic de 60€

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

Aretha Franklin - © Jonathan Medina

Aretha Franklin: poner voz a la revolución

A Aretha Franklin la nombraron ‘Queen of Soul’, pero no fue solo la reina de la música, también de movimientos sociales y durante años dio voz a aquellos que no la tenían. Hoy hubiese cumplido 78 años y nosotros la (re)descubrimos a través de 5 claves que nos acercan a una artista que hizo política desde el escenario.

Júlia Colom. Foto Marina Tomàs

Júlia Colom: “No me dejarán caer en la trampa del populismo”

La cantante y compositora valldemosina Júlia Colom acaba de lanzar al mercado su primer LP titulado ‘Miramar’, editado por la casa barcelonesa La Castanya. El próximo 3 de agosto, junto a Marta Knight, lo presenta en el Castell de Montjuïc. Motivos suficientes para reunirnos con ella y charlar de estos acontecimientos y de la recuperación del arrinconado folclore mallorquín.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat