10 artistes imprescindibles del Cruïlla

Et recomanem 10 artistes imprescindibles d’aquesta edició del Festival Cruïlla –com el gallec Sen Senra, l’australiana Tash Sultana, els islandesos Sigur Ros o els britànics Alt-J– dividits per les jornades que tindrà el festival.
Banner MOVES Horizontal

PUBLICIDAD

El Festival Cruïlla, que s’ha convertit en un dels esdeveniments més esperats del panorama musical barceloní ofereix una proposta molt interessant i variada al seu cartell. En aquest article et presentem 10 recomanacions imperdibles que no et pots perdre al Festival Cruïlla 2023. Des de llegendes consolidades fins a talents emergents, aquests artistes faran vibrar l’escenari i crear moments inoblidables per a tots els assistents.

Dimecres 5 de juliol: Mescla d’estils i emocions a flor de pell

 

Un ingredient clau de la fórmula de l’èxit de les darreres edicions del Cruïlla ha estat incorporar una jornada dedicada a la música urbana, que tindrà lloc demà dimecres dia 5 de juliol.

Sen Senra és la nostra primera recomanació, amb el seu nou disc estrenat recentment i amb una trajectòria que l’avala com a ‘must’ del festival. El gallec brinda espectacles molt íntims i emotius amb un control absolut de la seva veu i la seva expressivitat. Als seus concerts és impossible no tenir les emocions a flor de pell i es genera una atmosfera càlida i acollidora on els espectadors ens sentim tan connectats amb la música com l’artista.

La nostra segona proposta és de km.O, la barcelonina Lia Kali. La seva proposta artística és molt variada, com a bona tastaolletes combina soul, rap, flamenc i electrònica, entre altres estils. Amb un missatge poderós, obrint-se en canal quan explica les seves vivències més dures, i sense por a jugar els ritmes i els sons dels seus temes, tot apunta que l’artista emergent està aquí per quedar-se.

Dijous 6 de juliol: Una banda d’un sol músic i una Big Band amb un dels grans representants de la música llatina

 

Tash Sultana canta, toca diversos instruments, compon, produeix tant a l’estudi com en directe. Amb una trajectòria de 15 anys, que l’ha portat de fer micros oberts per la seva terra d’origen, Austràlia, a fer una gira per Europa aquest estiu i un per Estats Units i el Canadà a partir del setembre. Tash és una banda condensada en una sola persona, domina una àmplia gamma d’instruments com la guitarra, el baix elèctric, el teclat i la bateria, entre d’altres. A les seves actuacions en directe crea una sincronia entre tots aquests instruments creant loops amb pedals, improvisant i creant capes de so cada vegada més complexes, mostrant així el seu virtuosisme com a compositora i com a intèrpret.

Rubén Blades, acompanyat de la Roberto Delgado Orchestra, una Big Band de desenes de músics, torna al festival Cruïlla després d’haver-nos conquistat l’any passat amb el seu concert. Sens dubte, és una gran producció que val la pena veure. Considerat una de les figures més influents de la música llatina, el panameny ens brinda lletres profundes i compromeses amb lluites com la desigualtat, la injustícia i la identitat llatinoamericana, així com molta energia i carisma des del primer moment que trepitja l’escenari. Quan s’ajunta amb la Roberto Delgado Orchestra, aquesta energia s’amplifica, combinant la potència i la riquesa musical d’una Big Band amb l’estil vocal i la facilitat de crear una connexió amb el públic de Blades.

Divendres 7 de juliol: Dia de clàssics

 

És indubtable que la banda britànica Alt-J té un so inconfusible i molt innovador. Les seves actuacions en directe es caracteritzen per la seva experimentació sonora, fusionant indie rock, folk, electrònica i pop alternatiu, les seves harmonies vocals complexes i una producció visualment impactant que farà que ens immergim al seu univers musical. Per acabar-ho de rematar, la seva passió i entrega palpables en totes les seves actuacions enriqueixen l’experiència del públic, amb qui connecten a un nivell molt profund als seus shows.

Els que tampoc deceben mai al públic són la banda islandesa Sigur Rós, reconeguda pel seu so atmosfèric i eteri. La banda de rock experimental crea paisatges sonors evocadors i emotius, amb capes instrumentals complexes que porten els oients a un estat d’introspecció i de bellesa sonora. La veu del vocalista Jónsi, caracteritzada pel falset i una gran càrrega d’expressivitat i intensitat, és un altre dels elements clau de les seves performances, juntament amb la capacitat d’evocar sentiments catàrtics als espectadors, que des d’inici fins al final dels seus concerts es troben en una muntanya russa d’emocions: des de la melancolia i la tristesa a l’esperança i l’eufòria.

Finalment, divendres us recomanem The Offspring, una banda americana de punk rock que crea una atmosfera de vitalitat i emoció als seus concerts i ha creat molts dels himnes del punk rock amb temes com Self Esteem, Come Out and Play o The Kids Aren’t Alright. Tenen un esperit juvenil i divertit que crea ambients festius i animats en cadascun dels seus concerts i l’energia que transmeten a l’escenari és un dels pilars del seu èxit.

Dissabte 8 de juliol: Folk, electrònica i la proposta en solitari d’un reconegut músic

 

La banda catalana Antònia Font actuarà al Cruïlla durant la darrera jornada. Reconeguts per les seves lletres poètiques i enginyoses que creen jocs de paraules i evoquen imatges i emocions vívides entre el públic, la banda també fusiona una gran varietat de gèneres musicals com el pop, el rock, la música electrònica i la música tradicional catalana. La seva presència escènica és molt teatral i interactuen molt amb el seu públic.

Després d’aquest concert més folklòric us recomanem veure a Moderat, el projecte musical format pels reconeguts artistes d’electrònica Modeselektor i Apparat. La seva fusió d’estils electrònics com el techno, l’IDM (Intelligent Dance Music) i l’ambient deixa veure la seva creativitat, amb la combinació de ritmes més enèrgics amb elements melòdics i atmosfèrics. Anar a un concert de Moderat és una experiència sensorial completa, donat que amb projeccions, llums i efectes visuals creen una atmosfera poderosa que ens fa connectar amb ells a un nivell molt profund.

Per últim, Carlangas és una proposta molt interessant. El cantant i guitarrista gallec va ser membre del grup Novedades Carminha fins a l’any passat, quan es va dissoldre. Ara torna als escenaris a presentar la seva proposta en solitari que reflecteix la recerca d’un so propi sense renunciar a tot el llegat d’una carrera exitosa. El seu primer àlbum, CARLANGAS, fusiona estils que com la cúmbia, el rock i la música urbana. Sens dubte és un espectacle que valdrà molt la pena.

Autora de este artículo

Banner LEM 2024

PUBLICIDAD

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUBSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUBSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

SUBSCRIPCIÓ BONO JOVEN
+ WELCOME PACK

pagament únic de 60€

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

HEDERA 4TET DESTACADA

6 artistes per descobrir al LEM 2024

El festival LEM arranca aquesta setmana, del 4 al 26 d’octubre, amb una programació plena de novetats i artistes de diferents parts del món. Des de Qualsevol Nit, us recomanem sis artistes per descobrir aquesta edició.

MMVV 2024 DESTACADA

MMVV 2024: Sons del futur, arrels del present

La 36a edició del Mercat de Música Viva de Vic tanca amb un rècord de participació i es reafirma com a espai de trobada de professionals i descoberta de propostes artístiques que irrompen en el panorama musical.

Chappell Roan Columna © Dimitrios Kambouris DESTACADA

Chappell Roan dice basta

La artista se encara con los fans abusivos y los fotógrafos poniendo límites a lo que representa ser famosa. Por ello recibe elogios, pero también durísimas críticas. ¿Todo vale cuando eres un personaje público? Anabel Vélez nos lo cuenta.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat