Sen Senra: Minimalisme, elegància i morriña

L’artista gallec Sen Senra va celebrar la seva particular missa al Sant Jordi Club de Barcelona, presentant el seu darrer disc PO2054AZ (Vol. I) i fent un bon repàs a tota la seva discografia.
Banner LEM 2024

PUBLICIDAD

Després d’omplir el Wizink de Madrid uns dies abans, Sen Senra trepitjava el Sant Jordi Club decidit a deixar-hi empremta. Amb el cartell de sold out penjat des de fa setmanes, Senra venia a presentar el seu darrer àlbum PO2054AZ (Vol. I), basat en vivències personals i la matrícula del Peugeot 205 del seu pare, on l’artista guarda molts records de la seva infantesa.

L’artista gallec és considerat un dels més influents del moment i ha deixat de ser ja el secret més gran a veus de la indústria. La fusió única d’influències li ha permès crear un so distintiu marcat per la malenconia i l’autenticitat, sense buscar encasellar-se en un gènere o estil. Amb el seu inconfusible timbre agut, Sen Senra destaca per la seva capacitat per plasmar emocions profundes i experiències personals a cada una de les seves cançons, carregades sempre de molta introspecció i malenconia. La seva obra reflecteix la influència de la morriña gallega, una sensació nostàlgica associada amb la terra natal. Aquesta sensació és la que ens acompanyaria durant tot el concert.

A mesura que la seva carrera es desenvolupava, l’artista va expandir la presència més enllà de les fronteres gallegues, portant la seva música a diferents parts del país i eventualment a nivell internacional. El seu so eclèctic i la seva habilitat per connectar amb les emocions del públic li van fer aconseguir una bona base de fans que segueix creixent any rere any. Són aquests fans els que afirmen que assistir a un dels seus concerts és tota una experiència religiosa. Ho havíem de comprovar.

Tot apunt per a la missa del dissabte

 

Començava a sonar l’orgue d’església i passats uns minuts de les nou del vespre, el sacerdot Senra apareixia vestit de cuir i venia disposat a beneir-nos en la seva peculiar missa. Darrere seu, un cruceiro de la seva terra, a la dreta, i els músics, a l’esquerra. Sobre un escenari minimalista però envoltant, sense artificis, l’artista iniciava amb Perfecto seguida de Tumbado En El Jardín Viendo Atardecer, dos grans temes de l’EP ‘Corazón Cromado’ (2021), amb un públic totalment entregat i preparat per donar-ho tot durant les dues hores que va durar l’espectacle. Cap hit es va quedar fora.

Sen Senra va voler fer un ullet a la ciutat on actuava lluint la samarreta de la capitana del Barça Alexia Putellas, sent una dedicatòria especial pel seu aniversari. Ens advertia que estava una mica afònic, però això poc importa quan tens més de 4 mil persones corejant totes i cadascuna de les teves cançons.

Per la petita passarel·la que sobresortia de l’escenari l’artista aprofitava per apropar-se al públic i vibrar amb ell gràcies a temes com No Quiero Ser Un Cantante, Da Igual Lo Que Opine La Gente, la reggaetonera 1000CANCIONES o Uno De Eses Gatos.

El minimalisme es va transformar en intimitat amb cançons com Por Ti i Nada Y Nadie, on la guitarra es tornava tènue i les demostracions d’amor entre les parelletes del públic s’accentuaven. Perquè a qui volem enganyar, els concerts de Sen Senra són ideals per aquells als que els hi acaben de trencar el cor i pels que estan enamorats fins a les tranques. Sebastián el va acompanyar al piano a Sin Excusa i a Un Cielo Azul, una balada que el mateix Senra va deixar clar “que no sortirà mai”.

El moment àlgid va arribar amb Família, quan Sen Senra va presentar a Juan Habichuela, nét del mític guitarrista Juan Carmona ‘Habichuela’. L’actuació va ser sublim, interpretant un sol de guitarra d’aquells que et treuen l’alè. “Oye, si vas a hablar en mi nombre / Primero traga mi saliva” cantava imponent Senra mirant fixament a càmera.

Si fins aquell punt de la nit algú no havia plorat encara (la qual cosa seria bastant sorprenent), amb la indispensable Ya No Te Hago Falta les llàgrimes estaven assegurades. Tocava abraçar-se amb qui tinguessis al costat i cantar a ple pulmó “Y ya que me esquivas la mirada / Que ya no te importa nada / No ves que voy dando tumbos / Persiguiendo tu calor”.

Sense bis, Senra posava punt i final a la missa amb No Se Preocupe y el “Y el que no salte, se va pa’l hoyo” corejat per tots els assistents. Si alguna cosa ens ha deixat clara, és que ell no és un cantant, és una estrella.

Sen Senra © Víctor Parreño
Sen Senra | © Víctor Parreño
Sen Senra © Víctor Parreño
Sen Senra | © Víctor Parreño
Sen Senra © Víctor Parreño
Sen Senra | © Víctor Parreño
Sen Senra © Víctor Parreño
Sen Senra | © Víctor Parreño
Sen Senra © Víctor Parreño
Sen Senra | © Víctor Parreño
Sen Senra © Víctor Parreño
Sen Senra | © Víctor Parreño
Sen Senra © Víctor Parreño
Sen Senra | © Víctor Parreño

Autors d'aquest article

Picture of Víctor Parreño

Víctor Parreño

Me levanto, bebo café, trabajo haciendo fotos (en eventos corporativos, de producto... depende del día), me echo una siesta, trabajo haciendo fotos (en conciertos, en festivales... depende de la noche), duermo. Repeat. Me gustan los loops.

QN Mixtape 2022

PUBLICIDAD

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que nos proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para gestionar los comentarios que realizas en este blog. La legitimación se produce con el consentimiento del interesado. Como usuario e interesado te informo que los datos que me facilitas estarán ubicados en los servidores de  (proveedor de hosting de Qualsevol Nit) dentro de la UE. Ver política de privacidad del proveedor de hosting. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no atender pueda tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en info@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUBSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUBSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

SUBSCRIPCIÓ BONO JOVEN
+ WELCOME PACK

pagament únic de 60€

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

concert-ephemerals-bam-plaça-dels-angels-barcelona-qualsevol-nit

BAM 2016: Viernes

Así fueron los conciertos en el Barcelona Acció Musical (BAM Festival) y las Festes de la Mercè en el segundo día, viernes.

Concierto de Medina Azahara. Foto © Òscar García

Medina Azahara, en la piel de Triana

Medina Azahara llenaron el Palau de la Música Catalana el 2 de marzo para presentar ‘Llegó el día’, su disco de versiones del grupo sevillano, que retoma el título del último disco de Triana y lleva a su terreno la música del grupo del tristemente desaparecido Jesús de la Rosa.

Calexico: Vivo en la carretera

Calexico presentaron buena parte de su último disco, ‘El Mirador’, en su concierto de Barcelona, donde se mostraron apasionados como quinceañeros más de un cuarto de siglo después de su formación.

Aida Oset © Òscar García DESTACADA

Aida Oset: El misterio de la vida

Presentación en Heliogàbal del primer disco de Aida Oset en solitario, Les evasions mínimes (Hidden Track Records, 2023), en formato de banda y constatación de que estamos ante un ambicioso proyecto, intrigante y con una gran capacidad emotiva.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat