La tràgica mort de Taylor Hawkins, el triomf de Billie Eilish als Òscars i més

Avui al setmanari musical #53: el triomf de Billie Eilish i Hans Zimmer als Òscars, les votacions populars de GPS, l’èxit aclaparador de ‘Motomami’ a les llistes, els nous artistes del Cruïlla 2022, la nova edició de les Bello Sessions i la tràgica mort de Taylor Hawkins, entre les notícies musicals més destacades de la setmana.
20 años de Kasba Music

PUBLICIDAD

La música dels Oscars

 

Sense cap dubte el més destacat de l’edició d’aquests Òscars ha sigut la moguda entre Will Smith i Chris Rock. Però no va ser tot el que va passar, la música també va ser protagonista. L’encarregada d’inaugurar la gala va ser Beyoncé, que va cantar Be Alive, una de les cançons nominades a l’Òscar a la millor cançó original per la película King Richard. Aquest guardó no se’l va emportar aquesta, sinó que el va rebre No time to die, tema principal de la última entrega de la saga de James Bond. Abans de rebre la estatueta, Billie Eilish acompanyada del seu germà FINNEAS al piano, va interpretar el tema que va emocionar al públic del teatre Dolby de Los Angeles. Luis Fonsi i Becky G, juntament amb l’elenc de Encanto, van portar la festa a la gala amb Nadie habla de Bruno, tot i que era una altra cançó la nominada: Dos Oruguitas, composta per Lin Manuel Miranda i cantada per Sebastián Yatra, tant a la pel·lícula com a la gala. La banda sonora de Madres Paralelas no ha tingut sort, la guanyadora ha sigut Dune, del compositor alemany Hans Zimmer. És la segona estatueta que s’endú, la primera va ser pel Rey León.

S’obren les votacions per #GPS12 

 

Ei! Que ja pots votar entre els 739 artistes seleccionats del #GPS12. A més, s’acaba d’obrir la convocatòria per a les sales. No pateixis, t’ho expliquem punt per punt. Fins al 5 d’abril a les 18:00h estarà obert el període de votació popular de la dotzena edició, així que si ja tens clar quins són els teus 10 artistes preferits (bandes o solistes) pots fer-ho saber a la seva web, a l’apartat ‘Bandas Aprobadas‘. Els 20 artistes més votats pel públic tindran un vot extra per part del comitè de selecció. Entre els artistes catalans pre-seleccionats destaquem: Aiala, Anna Andreu, b1n0, Bonitx, Carlos Gasca, Chaqueta de Chándal, Cristina Len, Delight, Guineu, Habla de mí en presente, Iris Deco, Koko Jean & The Tonics, Marialluïsa, Marina Hein, Pixel de Stael, Sr. Chen i Suu.

Passem a parlar de les sales. Aquelles que vulguin optar a les ajudes que ofereix la dotzena edició poden inscriure’s fins al 12 d’abril a les 18:00h. Us recordem que el #GPS12 pretén donar suport a 26 artistes emergents de diferents estils per tal de potenciar la seva difusió a través de concerts per tot el territori nacional. D’aquesta manera poden créixer més enllà de la seva comunitat autònoma. Per tant, totes les sales que vulguin inscriure’s seran benvingudes. 

Imparable Motomami

 

Amb els llançaments previs al disc Motomami, com Saoko, Chicken Teriyaki, molts van patir per la direcció el disc. Sí, molts van arribar a dubtar de la seva nova sonoritat, però ja fa gairebé dues setmanes que l’àlbum va veure la llum i no para de batre rècords. Rosalía es va convertir en l’artista nacional amb més streams de la història en les 48 hores posteriors al llançament d’un àlbum. I durant aquestes 48 primeres hores va ser l’artista internacional més escoltada a Spotify. A més, aquest àlbum és el segon millor debut de la plataforma -tenint en compte els 5,79 milions de reproduccions que la catalana va aconseguir en les primeres 24 hores-. Segur que us ha entrat la curiositat. El último tour del mundo de Bad Bunny és el disc encarregat de deixar en segona posició a Motomami. Des d’aquí felicitem de tot cor a la motomami de les motomamis.

Segona edició de Bello Session amb més oferta

 

El cicle de concerts Bello Session de l’any passat va ser tot un èxit, amb un total de cinc concerts amb entrades exhaurides al Pumarejo de L’Hospitalet. Per això, en aquesta segona edició, han decidit ampliar l’oferta a diverses sales, però també fer-ho a Madrid. Obriran el cicle amb el concert de Vietnam Keed a la Sala VOL, a Barcelona, el pròxim 9 d’abril. Aquell dia podrem gaudir també de grups locals com Sladd Mobb o Only Fieles, i un afterparty amb el DJ set de Sudor, entre d’altres sorpreses que ens tenen preparades. Al maig tindrem més oferta i es trasllada a la sala LAUT: el 7 podrem veure per primer cop a la ciutat comtal a Hnos Muños, acompanyats de Bernarda. El 14 gaudirem de Goa, presentant el seu nou disc Ultramaldad. Una setmana més tard podrem escoltar a Vera Fauna. Però encara no han tancat el cartell, així que s’haurà d’estar atents als nous noms i shows que anunciaran en breu!

El Cruïlla suma nous noms al cartell

 

Ja coneixíem alguns dels noms que formen part de l’edició del Cruïlla d’aquest any, com Rigoberta Bandini o Residente. Avui hem conegut 15 nous noms que se sumen a aquests. Podrem escoltar als britànics Sleaford Mods, que ens presentaran el seu darrer disc, Spare Ribs, amb només un micro i una caixa de ritmes. Ginestà, que els podrem gaudir abans al Cruïlla Primavera, però si no vas aconseguir entrades, tens una alta oportunitat! Després de l’èxit de Joan Dausà a la Sala Razzmatazz  –també amb el Cruïlla Primavera– torna per l’edició d’estiu. També estaran Els Catarres presentat el seu últim treball, Diamants. Altres noms que s’incorporen al cartell són Ocata, Marcel i Júlia, Pupil·les, entre d’altres. Cada cop tenim una oferta més completa que no sabrem a quin anar!

Se vienen cositas…

 

  • Harry Styles – As it was: Se’ns va parar el cor en conèixer que el britànic ens té preparat un tercer disc en solitari pel 20 de maig: Harry’s House. L’1 d’abril podrem sentir el seu primer avançament, As it was, i ja estan disponibles les dates de la gira Love on tour 2022, que tindrà a Mitski,  Wolf Alice, Arlo Parks i Koffe com a convidadeS.
  • Aiala & El tornado – Inside us: Começarem abril també amb l’EP conjunt d’Aiala i El Tornado. El seu nou treball, que inclourà els ja publicats What I want with U i For you, sona a R&B electrònic i té pinzellades de rap. El seu directe ens espera a la Jazztrónica XS de Barcelona el 16 d’abril.
  • Sigrid Horn i Fémina – Lazo: La cantautora austríaca Sigrid Horn i el grup argentí de folk-fusió Fémina es fusionen en una cançó dedicada a la maternitat. Amb Lazo,  apel·len clarament al vincle que uneix a totes les mares.
  • Concert de Delight:  El pròxim 1 d’abril anirem a la sala Taro a sentir el prometedor duo català d’arrels jazzístiques, format per Naima Ventura i María del Río. El seu àlbum debut, I’ll Be Back In June, ens va captivar només publicar-se, per la qual cosa sentir-les en directe ens sembla el millor pla per passar el divendres. Ens veurem allà?
  • Festival LAVS: De l’1 al 10 podràs gaudir del LAVS, un festival d’art i música ubicat a Mataró que, a través de projeccions, vídeo mapping i altres interactius, explorarà la relació entre imatge i so. Curiosament, l’esdeveniment se celebrarà a l’antiga Presó de Mataró, però no pateixis, actualment és la seu del Centre d’Art Contemporani!

I no volem acabar aquest setmanari sense recordar a Taylor Hawkins. Els Foo Fighters eren els cap de cartell del festival Etéreo Picnin de Bogotà. Hores abans del concert van comunicar la mala notícia que Taylor Hawkins, havia mort. Ràpidament, el món de la música va mostrar la seva commoció i li va retre homenatge. Les xarxes socials es van omplir de missatges de condol i suport a la família, i companys de professió com Ringo Starr, els Guns n’ Roses o els Rolling Stone li van dedicar unes paraules. Cantants com Elton John, Miley Cyrus  i Liam Gallagher, d’Oasis, van dedicarl-li alguna cançó en els seus concerts. Per recordar-ho, us deixem la versió en directe de The Pretender al Wembley Stadium. Descansi en pau.

Autora de este artículo

Banner LEM 2024

PUBLICIDAD

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a i ajuda’ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat

SUBSCRIPCIÓ ANUAL + WELCOME PACK 

60€

pagament anual (5€ al mes)

SUBSCRIPCIÓ MENSUAL

6€

pagament mensual (72€ a l’any)

SUBSCRIPCIÓ BONO JOVEN
+ WELCOME PACK

pagament únic de 60€

Si ho prefereixes, pots fer una aportació voluntària seleccionant tu mateix la quantitat que desitgis donar

HEDERA 4TET DESTACADA

6 artistes per descobrir al LEM 2024

El festival LEM arranca aquesta setmana, del 4 al 26 d’octubre, amb una programació plena de novetats i artistes de diferents parts del món. Des de Qualsevol Nit, us recomanem sis artistes per descobrir aquesta edició.

MMVV 2024 DESTACADA

MMVV 2024: Sons del futur, arrels del present

La 36a edició del Mercat de Música Viva de Vic tanca amb un rècord de participació i es reafirma com a espai de trobada de professionals i descoberta de propostes artístiques que irrompen en el panorama musical.

Chappell Roan Columna © Dimitrios Kambouris DESTACADA

Chappell Roan dice basta

La artista se encara con los fans abusivos y los fotógrafos poniendo límites a lo que representa ser famosa. Por ello recibe elogios, pero también durísimas críticas. ¿Todo vale cuando eres un personaje público? Anabel Vélez nos lo cuenta.

Musicalment al dia amb Qualsevol Nit

¿Quieres recibir las novedades musicales de Barcelona? Apúntate a nuestra newsletter. Te enviaremos cada semana nuestros mejores contenidos de autor. En primicia. Mola, ¿eh?

Qualsevol Nit te informa que los datos de carácter personal que me proporciones rellenando el presente formulario serán tratados por Victor Parreño Vidiella como responsable de esta web. La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que te solicitamos es para enviarte nuestras publicaciones, promociones de productos y/o servicios y recursos exclusivos. La legitimación se realiza a través del consentimiento del interesado. Te informamos que los datos que nos facilitas estarán ubicados en los servidores de MailChimp (proveedor de email marketing), a través de la empresa The Rocket Science Group LLC, ubicada en EEUU y acogida al EU-US Privacy Shield. Ver la política de privacidad de The Rocket Science Group LLC. El hecho de que no introduzcas los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no podamos atender tu solicitud. Podrás ejercer tus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en hola@qualsevolnit.com así como el derecho a presentar una reclamación ante una autoridad de control. Puedes consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra política de privacidad.

Fes-te subscriptor/a

Emporta't un Welcome pack

i ajuda'ns a seguir compromesos amb el so de la nostra ciutat